Activitats extraescolars

El col·legi ofereix una sèrie d’extraescolars de diferents àmbits.

S’ofereixen a diferents franges horàries: al migdia i a la tarda després de les classes.

 • És hora de llançar-se a recórrer el nostre bonic entorn. Formaràs part de l’equip de Cros del col·legi que competeix a diferents curses al llarg del curs escolar.

 • Els vostres fills podran experimentar el plaer de la descoberta i aprofundiment de la robòtica.

  La proposta que us fem els converteix en HeroEruditios. Seran petits herois investigadors que treballaran en equip, desenvoluparan projectes STEAM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Art i Matemàtiques) sota la metodologia C4DROM que consta de les següents fases: CONNECTAR, OBSERVAR, DESCOBRIR, CONCEPTUAR, MODELAR, RELACIONAR, COMPRENDRE, CONTINUAR.

  Dissenyaran, construiran i programaran robots des dels més simples fins la complexitat on els seus talents els faci arribar. Sabem que serà molt lluny! Sempre tenint present la diversió i la passió per aprendre.

  Com a bons herois, hauran posar en pràctica les habilitats del s.XXI: LIDERATGE, TREBALL EN EQUIP, COMUNICACIÓ, INNOVACIÓ, CREATIVITAT, GESTIÓ EMOCIONAL, RESOLUCIÓ DE PROBLEMES I ESPERIT EMPRENEDOR. Sense ells, la robòtica no tindria cap sentit.

  Per realitzar aquesta activitat, comptarem amb la col·laboració de Nova Eruditio, primer i únic Partner Oficial de LEGO Education ROBOTIX a la província de Girona. Podeu consultar la seva pàgina web: www.novaeruditio.com

 • OBJECTIUS

  Conèixer el skate i els seus beneficis.

  Volem que aprenguin a gestionar les seves emocions (pors, limitacions, frustacions…)

  Ajudar-lo en el seu desenvolupament psicomotor.

  LA METODOLOGIA

  Emprem una metodologia basada en els processos naturals de l’aprenentatge. Una forma de treballar activa, poc directiva, fomentant l’exploració i el descobriment per part de l’alumne, amb una intervenció per part del professor d’ajuda i guia en el procés.

  En determinades ocasions, especialment a l’hora de treballar tècniques específiques el professor treballarà de forma més analítica i concreta per tal d’afavorir un aprenentatge inicial adient de certes habilitats motrius.

  En edats petites serà molt interessant treballar els continguts a través del joc per tal de buscar la motivació de l’alumne al tractar-se d’un esport nou per a ells.

  CONTINGUTS

  1. Coneixement d’un mateix (Aquest contingut els servirà perquè aprenguin a conèixer les seves pors i mancances i així evitar perills innecessaris. També ens ajudarà a saber i conèixer les seves virtuts per tenir més confiança en el moment de fer servir el skate)
   • Superació d’obstacles i pors.
   • Gestió de les emocions, frustracions, els egos,
   • Límits i mancances
   • Potenciació de les virtuts.
   • Convivència en l’aprenentatge dels demés.
  1. Desenvolupament psicomotor.
   • Equilibri i canvi de pesos.
   • Agilitat i coordinació.
   • Consciència corporal
   • Creativitat
  1. Elements tècnics al terra i a rampes
   • Desplaçaments
   • Frenades
   • Viratges…
   • Manuals (canvi de pesos nose i tail)

  Com podem saber els diferents NIVELLS del nens.

  Nivell 0: Mai ha fet servir un skate

  Nivell 1:  (terra)

  1. Estabilitat sobre skate
  2. Desplaçament i frenada
  3. Repartiment de pesos
  4. Viratges i pivotaments

  Nivell 2: (inici de rampes)

  1. Baixada pla inclinat
  2. Pujada i baixada quarter
  3. Drop quarter petit
  4. Gir backside pla inclinat
  5. Gir de fakie
  6. Girs complexes a terra (slaloms)

  Nivell 3:

  1. Drop quarter gran
  2. Control de velocitat amb half pipe
  3. Control de velocitat pla inclinat gran
  4. Gir quarter pipe backside
  5. Gir fontside pla inclinat
  6. Rock to fakie (rocan)
  7. Fakie tail

  Nivell 4:

  1. Drop de fifty
  2. Gir frontside quarter
  3. Ollies
  4. Shove-it
  5. Manuals
  6. 180 derrapats frontside i backside

  Nivell 5:

  1. Boardslide (amb brana)
  2. Axel stall (fifty fifty)
  3. Nose-slide (slappy)
  4. Pivots al cooping
  5. Fifty calaix
  6. kickflip
  7. hillflip
  8. ollies 180 backside
 • Danza contemporánea en Inglés

  La danza está más presente que nunca en nuestras vidas. Más allá del ballet tradicional y la bonita danza contemporánea, todos disfrutamos de coreografías cada día en los videoclips y redes sociales como Tik Tok. Hagamos de esto una actividad saludable y entretenida, desde el otro lado del móvil.

  ¿Por qué danza?
  A través de la danza, los estudiantes aprenden a coordinar y controlar sus cuerpos. Además a través del movimiento desarrollan una mejor conciencia del espacio. La danza quema calorías, fortalece los músculos, mejora el equilibrio, aumenta la flexibilidad y le da al corazón un buen entrenamiento. También se ha demostrado que la danza aumenta el desarrollo cognitivo. Cuando los niños imitan a un adulto y/o aprenden una secuencia de movimientos, mejoran sus habilidades de escucha, comprensión y memoria.

  Los estudiantes que practican danza se motivan y concentran con mayor facilidad y aprenden una disciplina de forma divertida. Aprender a moverse musicalmente ayuda también a ser más expresivos, a comunicar pensamientos, sentimientos y emociones.

  Trabajando en grupo analizamos de forma crítica el trabajo individual y colectivo, imaginando y creando juntos.

  ¿Que aprenden?
  – Actividades de motricidad gruesa (caminar, correr, saltar, gatear, rodar, jugar con el equilibrio)
  – Explorar y conocer el espacio, direcciones, niveles y velocidades.
  – Practicar ritmos y musicalidad.
  – Trabajar juntos como grupo y relacionarse con los demás a través del movimiento. – Estimular la fantasía con tareas de improvisación.
  – Aprender secuencias de movimiento y danza.
  – Practicar inglés en un contexto distinto. Familiarizarse con vocabulario sobre partes del cuerpo, describir acciones, adjetivos e instrucciones.

  La profesora:
  Evelyne Rossie, es bailarina, profesora de danza, pilates y yoga. Nació en Bélgica, ha pasado muchos años en Amsterdam y bailando por Europa. Ahora vive en Serra de Daró. Allí tiene su estudio para entrenamiento personal para todas las edades.

  https://studiorossie.com

 • Mecanografia per ordinador 

  per alumnes de 4t a 6è

  Es fa evident, sigui en l’àmbit que sigui, que cal saber teclejar correctament. Tant en els estudis com en la feina, a l’hora d’escriure un mail, en passar els nostres apunts, per fer treballs, per redactar una carta, etc. Un alumne que escrigui a 200 pulsacions per minut pot escriure en 1 hora el que abans feia en 5 hores.

  Aprofita per fer el curs i treure’t el certificat de mecanografia

  NIVELL 1

  OBJECTIU: Aprenentatge del teclat amb els deu dits, sense mirar i amb adquisició de velocitat.

  TEMARI DEL CURS:

  · Aprenentatge del teclat.

  · Pràctica de l’associació entre dits i tecles.

  NIVELL 2 i 3

  OBJECTIU: Perfeccionament i adquisició de velocitat en mecanogra$a per a l’obtenció del certi$cat.

  TEMARI DEL CURS:

  · Perfeccionament.

  · Proves de velocitat.

  · Dictats.

 • FUN English One

  Aprendrem anglès dins i fora de l’aula, amb jocs de taula, gimcanes a l’exterior  i projectes destinats a conèixer la natura que ens envolta.
  Sempre TOT EN ANGLÈS.  

  Aprèn anglès des de ben petit; aprèn anglès jugant amb One. School of English, dins i fora de l’aula. “

  Qui som?


  One. School of English
   és una escola d’anglès ubicada a Verges i a Torroella de Montgrí amb 15 anys d’experiència ensenyant a nenes i nens des de ben petits. 

  Aquest nou curs One School of English ofereix un nou projecte com a activitat extraescolar als alumnes de primària: FUN English ONE. 

  Quin és l’objectiu? 

  FUN English ONE té com a objectiu l’aprenentatge de l’anglès a través del JOC DINS I FORA DE L’AULA mitjançant jocs i gimcanes.

  Un nou projecte educatiu adreçat a nens i nenes que ja es poden començar a comunicar en anglès. A través del JOC, anirem millorant la nostra capacitat de comunicació i incrementarem el nostre nivell de speaking. 


  Quines activitats es faran?

  Es combinaran activitats dins de l’aula com jocs de taula, memories, bingos amb activitats a l’aire lliure enfocades a tenir un contacte més estret amb la natura que ens envolta amb gimcanes, treasure hunts, nature trails, scavenger hunts…  

  I tot sempre en anglès.

  Per tal de desenvolupar certes activitats, primer s’aprendrà el vocabulari relacionat amb el projecte mitjançant les flashcards. El nostre aprenentatge es basa en unes cartolines on apareix la foto d’un element en una banda (per exemple un cotxe) i el nom de l’element a la part del darrere (car). Aquestes cartolines s’anomenen flashcards o bits. Mostrem aquestes cartolines als alumnes com a mínim dues vegades durant cada classe. Les flashcards s’ensenyen una rere l’altra, molt ràpidament per tal de captar l’atenció dels alumnes en tot moment. El principal objectiu és que els alumnes aprenguin el nou vocabulari sense ni adonar-se’n i puguin desenvulpar fàcilment els jocs que els proposem dins i fora de l’aula.  

 • INICIACIÓ AL FRANCÈS

  Primera pinzellada al francès per aprendre les primeres estructures gramaticals i el vocabulari elemental.  S’utilitzaran jocs i flashcards com a base de l’aprenentatge. Tota la classe es farà en francès i es donarà molta importància a la part oral i a la part auditiva de la llengua.  Des de ben petits, els resultats milloren substancialment gràcies a la capacitat de retenció  i les ganes d’aprendre dels alumnes de primària. 

 • EXTRAESCOLAR JOCS DE TAULA

  Els jocs de taula són una excel·lent recurs educatiu per treballar amb els vostres
  fills/es.
  • Permeten treballar l’atenció i la concentració.
  • Fomenten la memòria visual i la velocitat.
  • Afavoreixen la creativitat.
  • Potencien la capacitat de deducció, la lógica i l’enginy.
  • Permeten treballar la tolerància a la frustació i la paciència.
  • Potencien el treball en equip i afavoreixen les habilitats de relació social.
  • Treballen els valors del joc: respectar les normes, saber guanyar i saber
  acceptar una derrota, saber esperar el torn..
  • Potencien el desenvolupament psicològic i emocional dels infants.

 • Les classes de ioga per a infants i adolescents són adaptacions de tècniques iògiques a l’edat, etapa evolutiva i de creixement dels participants. En una sessió de ioga per a infants es treballen a través del joc: les postures, la respiració, la concentració i la relaxació. Es duen a terme jocs de convivència, expressió i creativitat com a eines per fomentar la cooperació, el respecte i l’autoestima.

  Les classes de ioga per a infants sempre s’enfoquen d’una manera divertida i lúdica, a través de la pràctica individual, per parelles i en grup, i amb materials com jocs, cançons, i contes s’exercita el moviment, l’observació, l’expressió, la creativitat i l’experimentació. 

  El ioga ens permet créixer amb els infants i adolescents, convertint-nos en els seus aliats, i cada etapa del seu desenvolupament sintonitza amb les propostes que el ioga ofereix, des dels més petits fins els més grans. Totes les pràctiques de ioga (l’acció de les postures, la respiració, la concentració, la meditació i la relaxació) exerceixen un massatge i tendeixen a normalitzar funcions de tot l’organisme que influeix en el sistema nerviós (sistema nerviós central, simpàtic i parasimpàtic), en l’activitat de les glàndules i dels diferents òrgans. I també en el cervell i en la ment. Així doncs, la pràctica del ioga exerceix un paper molt important en la salut, i és un antídot per a l’estrès. 

  La pràctica de ioga ens aporta beneficis a nivell físic, mental i emocional. Alguns d’aquests beneficis són:

  · A nivell físic:  millora l’estat general de salut, fomenta la consciència corporal, millora la postura, desenvolupa la psicomotricitat, incrementa la capacitat respiratòria; millora l’equilibri, la coordinació, l’orientació, l’estabilitat, la força, la resistència i la flexibilitat; calma el sistema nerviós i afavoreix l’oxigenació del cervell. 

  · A nivell emocional: potencia l’optimisme, la confiança, l’autoestima, l’expressió personal; calma les emocions, l’ansietat i ensenya a relaxar-se; ajuda a gestionar les emocions; genera motivació; redueix l’agressivitat i la hiperactivitat; ajuda a gestionar la timidesa, a millorar l’empatia i la tolerància; a millorar la cohesió de grup i crear un ambient cooperatiu i de respecte; ajuda a descobrir i acceptar els límits propis, i dona eines de presa de consciència d’un mateix i dels altres. 

  · A nivell mental: millora l’aprenentatge; potència l’atenció i la memòria d’una forma relaxada; és beneficiós per a dèficit d’atenció; afavoreix la concentració i combat la dispersió; calma la ment; ajuda a eliminar tensió física, mental i emocional; elimina l’estrès; estimula la creativitat. 

  -Kids Yoga in English per alumnes de 6 a 11 anys (grup en anglès)

  La professora: 

  Llicenciada en traducció i interpretació en llengua anglesa i francesa per la Universitat Pompeu Fabra (Barcelona 2008), em vaig començar a interessar pel ioga als voltants de l’any 2010. Arrel del primer contacte amb el ioga, vaig començar a viatjar de forma assídua a l’Índia on finalment em vaig establir per llargues temporades, estudiant filosofia iògica i budista, i practicant ioga amb mestres de renom. En les meves anades i vingudes a cavall entre l’Índia i Barcelona, em vaig formar en ioga infantil i ioga en etapes com l’embaràs i el puerperi. Fa gairebé quatre anys vaig obrir el meu propi espai de ioga a Torroella de Montgrí, on intento transmetre la riquesa que el ioga ens ofereix des de fa mil·lennis de la forma més pura però a la vegada propera a la cultura i ment occidental. A més, els meus estudis universitaris en llengua estrangera (anglès i francès) em permeten la docència de ioga en idioma estranger, que trobo molt interessant per a infants i adolescents que, a més de practicar ioga, poden aplicar el seu aprenentatge d’idioma a nivell pràctic i lúdic.

 • La història del hip hop s’inicia a Nova York, concretament als suburbis del Bronx i Brooklyn, i neix de manera espontània a les festes de carrer o block parties, en què hi havia una confluència de cultures com la llatinoamericana o afroamericanes, que amb el temps van anar evolucionant fins ara.

  El hip-hop per a nens és un ball divertit, per mitjà del qual poden expressar les seves emocions, on treballarem la psicomotricitat,ritme , coordinació i sobretot és divertiran. Sóc Rosa Maria Casanovas, responsable d’Estudi d’Entrenament a Fit72.

  Monitora d’activitats dirigides desde fa més de 20 anys. Amb estudis de dansa Jazz i Funky al centre d’estudis Orthos Bcn, Estudi de Dansa Maribel Bover i Escola Apunt Bcn. A part d’instructora de Fitness, Aeròbic, Aquagym i actualment entrenadora personal.He treballat al G.E.I.E.C ( Sant Narcís), Torremirona( Navata), Complex Esportiu Riembau ( Platja D’Aro), Piscina Municipal de L’Escala, Gimnàs Tettsui ( Torroella de Montgrí) …entre d’altres.
  Animeu-vos.
  Em pots trobar a instagram: @Fit72

 • Activitat EN ANGLÈS basada en apropar el ioga als infants a través del joc;
  amb la curiositat i la imaginació com aliades, fent de cada sessió un acte
  creatiu del qual tots i totes hem estat en complicitat.

  El ioga és una pràctica molt positiva en l’etapa de creixement dels nens i les
  nenes, el seu objectiu essencial és l’equilibri i l’harmonia entre el sentir, el
  pensar i l’actuar. L’infant coneixerà el seu propi cos, aprendrà a adquirir uns
  bons hàbits posturals, a ser conscient de les seves pròpies sensacions,
  aprendrà a respirar bé, a relaxar-se, a desenvolupar la seva capacitat
  d’atenció, memòria i concentració.

  A nivell físic els nens i nenes es sentiran àgils i forts, aprendran a mantenir la
  columna ben alineada i a corregir els hàbits posturals. Millorarem el to físic
  tonificant la musculatura al mateix temps que l’estirarem i aprendrem a
  relaxar-la.

  Aprendrem tècniques per desenvolupar l’atenció i concentració que els
  ajudarà molt a l’escola, preparar-se per un examen, concentrar-se en un partit
  en l’esport que practiquen, etc.

  ALGUNS DELS BENEFICIS DEL IOGA:

  ★ Ajudar als infants a créixer sans i forts.
  ★ Afluixar tensions.
  ★ Apropar-los a estats d’interiorització, calma i benestar.
  ★ Millorar la postura i consciència corporal.
  ★ Desenvolupar la capacitat d’escolta i concentració.

  FAREM:

  ★ Pranaiames suaus ( exercicis de respiració). ·
  ★ Asanes ( postures d’extensió, flexió, equilibri, força, invertides,
  torsions…).
  ★ Vinyasa ( encadenaments de postures en forma de conte animat!).
  ★ Mantres i mudres ( cançons del ioga amb moviments de braços i
  mans).
  ★ Jocs teatrals per treballar la psicomotricitat.
  ★ Relaxació i/o meditació.

  MATERIAL NECESSARI: cal portar una màrfega el primer dia de l’activitat que
  guardarem a l’escola durant el curs. Important posar-hi el nom.

  PLACES LIMITADES

 • Classes de tennis per a nens i nenes entre 6 i 8 anys organitzats per el Club Tennis Baix Empordà – L’Estartit, un club de tennis i pàdel reconegut per la federació Catalana. Familiaritzar-se amb la raqueta i la pilota d’una manera divertida. Fem activitats de psicomotricitat, aprendem a compartir, respectar els companys i treballar junts. Fomentem el control de la raqueta i la pilota, la mecanització dels moviments i la coördinació dels cops amb el joc de cames.

Campaments Gabrielistes

Campaments Gabrielistes – Aranda de Duero

Estan adreçats a nois i noies des de 6è EP fins a 3r d’ESO. Es realitzen a les instal·laciones del Col·legi San Gabriel de Aranda de Duero. L’objectiu principal és construir un grup d’amistat on es visqui l’alegria de la unitat i l’acceptació de tots. Es conviu en acampada amb nois i noies d’Espanya que junts desenvolupen projectes pedagògics i lúdics a través de tallers, activitats i excursions, marxes i sortides culturals.

Back to top