A Ludilletres s’opta per un procés d’aprenentatge mixt sinteticofonètic i global. Es treballa des d’una perspectiva sinteticofonètica que presenta l’alfabet com un joc en què els alumnes associen cada lletra a un gest (ludigest), a una paraula i a un fonema; i des d’una perspectiva global que permet als alumnes donar un significat a les paraules escrites, ja que reconeixen les lletres i les paraules com a imatges globals mitjançant una sèrie d’associacions.
Ludilletres
Ludilletres


Ludilletres contempla que per aconseguir el desenvolupament cognitiu necessari per a l’adquisició de la lectura i l’escriptura és bàsic adaptar-se a les necessitats concretes de cada nen. Per això ofereix un ordre creixent de reptes que l’estimulen, empra un vocabulari significatiu que els facilita la comprensió i desenvolupa un programa físic que els permet la flexibilitat i el domini del moviment de les articulacions i l’adquisició d’una bona psicomotricitat fina per facilitar l’escriptura. A Ludilletres iniciem els alumnes en el traç de les línies per arribar a l’escriptura a través de situacions que permeten desenvolupar la seva creativitat i d’aquesta manera entren al món del grafisme amb il•lusió i en un ambient estimulant.
A més, durant el període preescolar el nen desenvolupa i demostra les seves capacitats emocionals, afectives i intel•lectuals. Per això es fomenta l’educació emocional amb activitats de reflexió.
Materials
L’objectiu de Ludilletres és doble: d’una banda, l’adquisició de la lectoescriptura i, de l’altra, el foment de l’interès per la lectura, pels contes i per saber què passa més enllà del que és obvi. Els materials tenen un disseny actual, de colors vius i comptem amb uns personatges, la colla dels Ludi, pensats per afavorir la motivació dels alumnes del segle XXI.


