Extraescolars

Activitats Extraescolars

Les activitats extraescolars solen ser d’un o dos dies a la setmana, normalment al migdia. Comencen a l’octubre i finalitzen al maig. Abans del seu inici, donarem una circular amb informació més detallada de les activitats ofertes per a aquest curs.

Les absències, tant de les activitats escolars com de les extraescolars, s’han de justificar a l’agenda i trucar per telèfon al col·legi.

Oferta Extraescolars

Cros, els dilluns de 17:00 a 18:00

Dilluns de 17:00 a 18:00

OBJECTIUS

Conèixer el skate i els seus beneficis.

Volem que aprenguin a gestionar les seves emocions (pors, limitacions, frustacions…)

Ajudar-lo en el seu desenvolupament psicomotor.

LA METODOLOGIA

Emprem una metodologia basada en els processos naturals de l’aprenentatge. Una forma de treballar activa, poc directiva, fomentant l’exploració i el descobriment per part de l’alumne, amb una intervenció per part del professor d’ajuda i guia en el procés.

En determinades ocasions, especialment a l’hora de treballar tècniques específiques el professor treballarà de forma més analítica i concreta per tal d’afavorir un aprenentatge inicial adient de certes habilitats motrius.

En edats petites serà molt interessant treballar els continguts a través del joc per tal de buscar la motivació de l’alumne al tractar-se d’un esport nou per a ells.

TEMPORALITZACIÓ

Els continguts es repartiran en les diferents sessions que es vagin realitzant i sempre s’adequaran al nivell de cada alumne. Es realitzaran unes 12-14 sessions al trimestre de 1h entre les 14h i les 15h. La proposta serà fer grups per edats i nivells que dependran dels alumnes que s’apuntin.

CONTINGUTS

 1. Coneixement d’un mateix (Aquest contingut els servirà perquè aprenguin a conèixer les seves pors i mancances i així evitar perills innecessaris. També ens ajudarà a saber i conèixer les seves virtuts per tenir més confiança en el moment de fer servir el skate)
  • Superació d’obstacles i pors.
  • Gestió de les emocions, frustracions, els egos,
  • Límits i mancances
  • Potenciació de les virtuts.
  • Convivència en l’aprenentatge dels demés.
 1. Desenvolupament psicomotor.
  • Equilibri i canvi de pesos.
  • Agilitat i coordinació.
  • Consciència corporal
  • Creativitat
 1. Elements tècnics al terra i a rampes
  • Desplaçaments
  • Frenades
  • Viratges…
  • Manuals (canvi de pesos nose i tail)

Com podem saber els diferents NIVELLS del nens.

Nivell 0: Mai ha fet servir un skate

Nivell 1:  (terra)

 1. Estabilitat sobre skate
 2. Desplaçament i frenada
 3. Repartiment de pesos
 4. Viratges i pivotaments

Nivell 2: (inici de rampes)

 1. Baixada pla inclinat
 2. Pujada i baixada quarter
 3. Drop quarter petit
 4. Gir backside pla inclinat
 5. Gir de fakie
 6. Girs complexes a terra (slaloms)

Nivell 3:

 1. Drop quarter gran
 2. Control de velocitat amb half pipe
 3. Control de velocitat pla inclinat gran
 4. Gir quarter pipe backside
 5. Gir fontside pla inclinat
 6. Rock to fakie (rocan)
 7. Fakie tail

Nivell 4:

 1. Drop de fifty
 2. Gir frontside quarter
 3. Ollies
 4. Shove-it
 5. Manuals
 6. 180 derrapats frontside i backside

Nivell 5:

 1. Boardslide (amb brana)
 2. Axel stall (fifty fifty)
 3. Nose-slide (slappy)
 4. Pivots al cooping
 5. Fifty calaix
 6. kickflip
 7. hillflip
 8. ollies 180 backside

El proper curs 2021-2022 tenim previst estrenar una nova activitat extraescolar, on els vostres fills podran experimentar el plaer de la descoberta i aprofundiment de la robòtica.

La proposta que us fem els converteix en HeroEruditios. Seran petits herois investigadors que treballaran en equip, desenvoluparan projectes STEAM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Art i Matemàtiques) sota la metodologia C4DROM que consta de les següents fases: CONNECTAR, OBSERVAR, DESCOBRIR, CONCEPTUAR, MODELAR, RELACIONAR, COMPRENDRE, CONTINUAR.

Dissenyaran, construiran i programaran robots des dels més simples fins la complexitat on els seus talents els faci arribar. Sabem que serà molt lluny! Sempre tenint present la diversió i la passió per aprendre.

Com a bons herois, hauran posar en pràctica les habilitats del s.XXI: LIDERATGE, TREBALL EN EQUIP, COMUNICACIÓ, INNOVACIÓ, CREATIVITAT, GESTIÓ EMOCIONAL, RESOLUCIÓ DE PROBLEMES I ESPERIT EMPRENEDOR. Sense ells, la robòtica no tindria cap sentit.

Per realitzar aquesta activitat, comptarem amb la col·laboració de Nova Eruditio, primer i únic Partner Oficial de LEGO Education ROBOTIX a la província de Girona. Podeu consultar la seva pàgina web: www.novaeruditio.com

Danza contemporánea en Inglés

La danza está más presente que nunca en nuestras vidas. Más allá del ballet tradicional y la bonita danza contemporánea, todos disfrutamos de coreografías cada día en los videoclips y redes sociales como Tik Tok. Hagamos de esto una actividad saludable y entretenida, desde el otro lado del móvil.

¿Por qué danza?
A través de la danza, los estudiantes aprenden a coordinar y controlar sus cuerpos. Además a través del movimiento desarrollan una mejor conciencia del espacio. La danza quema calorías, fortalece los músculos, mejora el equilibrio, aumenta la flexibilidad y le da al corazón un buen entrenamiento. También se ha demostrado que la danza aumenta el desarrollo cognitivo. Cuando los niños imitan a un adulto y/o aprenden una secuencia de movimientos, mejoran sus habilidades de escucha, comprensión y memoria.

Los estudiantes que practican danza se motivan y concentran con mayor facilidad y aprenden una disciplina de forma divertida. Aprender a moverse musicalmente ayuda también a ser más expresivos, a comunicar pensamientos, sentimientos y emociones.

Trabajando en grupo analizamos de forma crítica el trabajo individual y colectivo, imaginando y creando juntos.

¿Que aprenden?
– Actividades de motricidad gruesa (caminar, correr, saltar, gatear, rodar, jugar con el equilibrio)
– Explorar y conocer el espacio, direcciones, niveles y velocidades.
– Practicar ritmos y musicalidad.
– Trabajar juntos como grupo y relacionarse con los demás a través del movimiento. – Estimular la fantasía con tareas de improvisación.
– Aprender secuencias de movimiento y danza.
– Practicar inglés en un contexto distinto. Familiarizarse con vocabulario sobre partes del cuerpo, describir acciones, adjetivos e instrucciones.

La profesora:
Evelyne Rossie, es bailarina, profesora de danza, pilates y yoga. Nació en Bélgica, ha pasado muchos años en Amsterdam y bailando por Europa. Ahora vive en Serra de Daró. Allí tiene su estudio para entrenamiento personal para todas las edades. https://studiorossie.com

Mecanografia per ordinador 

per alumnes de 4t a 6è

Es fa evident, sigui en l’àmbit que sigui, que cal saber teclejar correctament. Tant en els estudis com en la feina, a l’hora d’escriure un mail, en passar els nostres apunts, per fer treballs, per redactar una carta, etc. 

Un alumne que escrigui a 200 pulsacions per minut pot escriure en 1 hora el que abans feia en 5 hores.

Aprofita per fer el curs i treure’t el certificat de mecanografia

NIVELL 1

OBJECTIU: Aprenentatge del teclat amb els deu dits, sense mirar i amb adquisició de velocitat.

TEMARI DEL CURS:

· Aprenentatge del teclat.

· Pràctica de l’associació entre dits i tecles.

NIVELL 2 i 3

OBJECTIU: Perfeccionament i adquisició de velocitat en mecanogra$a per a l’obtenció del certi$cat.

TEMARI DEL CURS:

· Perfeccionament.

· Proves de velocitat.

· Dictats.

Dia: dilluns, dimarts o dijous (a escollir) Inici: setmana del 4 d’octubre 

Horaris: Migdia – 13:50 a 14:50

Tardes: 17:00 a 18:00

Em dic Petra van Kessel, de nacionalitat holandesa. Sóc jugadora de tennis des dels 7 anys d’edat. Ara amb 35 anys sóc entrenadora de tennis titulada i porto la direcció del Club Tennis Baix Empordà – L´Estartit. Un petit Club de tennis, reconegut per la Federació Catalana i Española de tennis, que ofereix diferents cursos que s´adapten a les necessitats de cadascú en el món del tennis, amb l´objectiu d´ensenyar i perfeccionar l´esport, tant a nens com adults.

Des de fa  5 anys  fem classes extraescolars de tennis a l´escola Sant Gabriel, ja que darrere l´edifici hi ha una pista de tennis. Els nens/es que ho desitgen, fan la classe extraescolar.

FUN English One

Aprendrem anglès dins i fora de l’aula, amb jocs de taula, gimcanes a l’exterior  i projectes destinats a conèixer la natura que ens envolta.
Sempre TOT EN ANGLÈS.  

Aprèn anglès des de ben petit; aprèn anglès jugant amb One. School of English, dins i fora de l’aula. “

Qui som?


One. School of English
és una escola d’anglès ubicada a Verges i a Torroella de Montgrí amb 15 anys d’experiència ensenyant a nenes i nens des de ben petits. 

Aquest nou curs 2021-2022, One. School of English ofereix un nou projecte com a activitat extraescolar als alumnes de primària: FUN English ONE. 

Quin és l’objectiu? 

FUN English ONE té com a objectiu l’aprenentatge de l’anglès a través del JOC DINS I FORA DE L’AULA mitjançant jocs i gimcanes.

Un nou projecte educatiu adreçat a nens i nenes que ja es poden començar a comunicar en anglès. A través del JOC, anirem millorant la nostra capacitat de comunicació i incrementarem el nostre nivell de speaking. 


Quines activitats es faran?

Es combinaran activitats dins de l’aula com jocs de taula, memories, bingos amb activitats a l’aire lliure enfocades a tenir un contacte més estret amb la natura que ens envolta amb gimcanes, treasure hunts, nature trails, scavenger hunts…  

I tot sempre en anglès.

Per tal de desenvolupar certes activitats, primer s’aprendrà el vocabulari relacionat amb el projecte mitjançant les flashcards. El nostre aprenentatge es basa en unes cartolines on apareix la foto d’un element en una banda (per exemple un cotxe) i el nom de l’element a la part del darrere (car). Aquestes cartolines s’anomenen flashcards o bits. Mostrem aquestes cartolines als alumnes com a mínim dues vegades durant cada classe. Les flashcards s’ensenyen una rere l’altra, molt ràpidament per tal de captar l’atenció dels alumnes en tot moment. El principal objectiu és que els alumnes aprenguin el nou vocabulari sense ni adonar-se’n i puguin desenvulpar fàcilment els jocs que els proposem dins i fora de l’aula.  

INICIACIÓ AL FRANCÈS

CURS 2021-2022

Primera pinzellada al francès per aprendre les primeres estructures gramaticals i el vocabulari elemental.  S’utilitzaran jocs i flashcards com a base de l’aprenentatge. Tota la classe es farà en francès i es donarà molta importància a la part oral i a la part auditiva de la llengua.  Des de ben petits, els resultats milloren substancialment gràcies a la capacitat de retenció  i les ganes d’aprendre dels alumnes de primària. 

EXTRAESCOLAR JOCS DE TAULA A P5.

Els jocs de taula són una excel·lent recurs educatiu per treballar amb els vostres
fills/es.
• Permeten treballar l’atenció i la concentració.
• Fomenten la memòria visual i la velocitat.
• Afavoreixen la creativitat.
• Potencien la capacitat de deducció, la lógica i l’enginy.
• Permeten treballar la tolerància a la frustació i la paciència.
• Potencien el treball en equip i afavoreixen les habilitats de relació social.
• Treballen els valors del joc: respectar les normes, saber guanyar i saber
acceptar una derrota, saber esperar el torn..
• Potencien el desenvolupament psicològic i emocional dels infants.

Edats: nens i nenes de 1r a 6è de primària
Dies i hores: opció 2 dies/setmana dimarts i dijous 17.15 h.- 18.15 h.
opció 1 dia/setmana dimarts o dijous 17.15 h. – 18.15 h.
Preus: 2 dies/setmana: 25 €/mes
1 dia/setmana: 15 €/mes

Descripció de l’activitat: l’activitat de bàsquet està pensada per a nens i nenes que vulguin iniciar-se en l’esport en equip del bàsquet. Volem que aquesta experiència sigui viscuda reforçant la vessant lúdica fonamentada en jocs i activitats que siguin agradables als infants.
Volem posar èmfasi en el primer contacte amb el bàsquet com a esport en equip treballant els valors de la solidaritat i la companyonia i també la iniciació als aspectes de la tècnica individual del bàsquet.
Es faran grups per edats a fi que l’activitat es pugui realitzar de forma estable i coherent.

Possibilitat de participar en trobades de bàsquet organitzades per altres centres.

Les classes de ioga per a infants i adolescents són adaptacions de tècniques iògiques a l’edat, etapa evolutiva i de creixement dels participants. En una sessió de ioga per a infants es treballen a través del joc: les postures, la respiració, la concentració i la relaxació. Es duen a terme jocs de convivència, expressió i creativitat com a eines per fomentar la cooperació, el respecte i l’autoestima.

Les classes de ioga per a infants sempre s’enfoquen d’una manera divertida i lúdica, a través de la pràctica individual, per parelles i en grup, i amb materials com jocs, cançons, i contes s’exercita el moviment, l’observació, l’expressió, la creativitat i l’experimentació.

El ioga ens permet créixer amb els infants i adolescents, convertint-nos en els seus aliats, i cada etapa del seu desenvolupament sintonitza amb les propostes que el ioga ofereix, des dels més petits fins els més grans. Totes les pràctiques de ioga (l’acció de les postures, la respiració, la concentració, la meditació i la relaxació) exerceixen un massatge i tendeixen a normalitzar funcions de tot l’organisme que influeix en el sistema nerviós (sistema nerviós central, simpàtic i parasimpàtic), en l’activitat de les glàndules i dels diferents òrgans. I també en el cervell i en la ment. Així doncs, la pràctica del ioga exerceix un paper molt important en la salut, i és un antídot per a l’estrès.

La pràctica de ioga ens aporta beneficis a nivell físic, mental i emocional. Alguns d’aquests beneficis són:
· A nivell físic: millora l’estat general de salut, fomenta la consciència corporal, millora la postura, desenvolupa la psicomotricitat, incrementa la capacitat respiratòria; millora l’equilibri, la coordinació, l’orientació, l’estabilitat, la força, la resistència i la flexibilitat; calma el sistema nerviós i afavoreix l’oxigenació del cervell.
· A nivell emocional: potencia l’optimisme, la confiança, l’autoestima, l’expressió personal; calma les emocions, l’ansietat i ensenya a relaxar-se; ajuda a gestionar les emocions; genera motivació; redueix l’agressivitat i la hiperactivitat; ajuda a gestionar la timidesa, a millorar l’empatia i la tolerància; a millorar la cohesió de grup i crear un ambient cooperatiu i de respecte; ajuda a descobrir i acceptar els límits propis, i dona eines de presa de consciència d’un mateix i dels altres.

· A nivell mental: millora l’aprenentatge; potència l’atenció i la memòria d’una forma relaxada; és beneficiós per a dèficit d’atenció; afavoreix la concentració i combat la dispersió; calma la ment; ajuda a eliminar tensió física, mental i emocional; elimina l’estrès; estimula la creativitat.

Oferim tres grups de ioga en funció de l’etapa evolutiva dels participants:
-Ioga infantil per alumnes de 4 i 5 anys (grup en català)
-Kids Yoga in English per alumnes de 6 a 11 anys (grup en anglès)
-Teens Yoga in English per alumnes de 12 a 16 anys (grup en anglès)

La professora:
Llicenciada en traducció i interpretació en llengua anglesa i francesa per la Universitat Pompeu Fabra (Barcelona 2008), em vaig començar a interessar pel ioga als voltants de l’any 2010. Arrel del primer contacte amb el ioga, vaig començar a viatjar de forma assídua a l’Índia on finalment em vaig establir per llargues temporades, estudiant filosofia iògica i budista, i practicant ioga amb mestres de renom. En les meves anades i vingudes a cavall entre l’Índia i Barcelona, em vaig formar en ioga infantil i ioga en etapes com l’embaràs i el puerperi. Fa gairebé quatre anys vaig obrir el meu propi espai de ioga a Torroella de Montgrí, on intento transmetre la riquesa que el ioga ens ofereix des de fa mil·lennis de la forma més pura però a la vegada propera a la cultura i ment occidental. A més, els meus estudis universitaris en llengua estrangera (anglès i francès) em permeten la docència de ioga en idioma estranger, que trobo molt interessant per a infants i adolescents que, a més de practicar ioga, poden aplicar el seu aprenentatge d’idioma a nivell pràctic i lúdic.

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per a finalitats analítiques mitjançant l’anàlisi del tràfic web, personalitzar el contingut mitjançant les seves preferències, oferir funcions de xarxes socials i mostrar-li publicitat personalitzada en base a un perfil elaborat a partir dels seus hàbits de navegació. Per a més informació pots consultar la nostra política de cookies. Pots acceptar totes les cookies a través del botó “Acceptar” o pots acceptar-les de forma concreta, modificar la seva selecció o rebutjar la seva utilització prement el botó “Configuració de Privacitat”. Punxi l'enllaç per a major informació: Política de cookies ACEPTAR
Aviso de cookies