Extraescolars

Activitats Extraescolars

Les activitats extraescolars solen ser d’un o dos dies a la setmana, normalment al migdia. Comencen a l’octubre i finalitzen al maig. Abans del seu inici, donarem una circular amb informació més detallada de les activitats ofertes per a aquest curs.

Les absències, tant de les activitats escolars com de les extraescolars, s’han de justificar a l’agenda i trucar per telèfon al col·legi.

L’objectiu d’aquesta activitat extraescolar és fomentar l’activitat física dels nens/es dintre de l’àmbit escolar.

Aprendre les bases de la gimnàstica tant de rítmica com d’artística: exercicis de flexibilitat, tombarelles, rodes, verticals… formen part de les dues modalitats.

Els aparells específics de rítmica (aros, masses, cinta i pilota) a l’escola són complicats de treballar per manca d’espai. Treballem les mans lliures.

La part més artística i d’expressió corporal d’aquesta activitat es el festival de nadal, representar una petita història nadalenca corporalment al teatre de l’escola, davant de pares i mares, amics i familiars els hi agrada molt.

Quant arriba final de curs, la creativitat, la imaginació i l’originalitat forma part de les coreografies en grup o individualment, que presenten les participants d’aquesta activitat, demostrant cada una que ha après durant al llarg del curs.

La constància, l’esforç, la companyonia, l’amistat i l’autosuperació personal són les fites aconseguir.

Es tracta d’una activitat cardiovascular coreografiada, en la qual s’uneixen passos del jazz, el break dance, ritmes afro i la dansa  contemporània. Desenvolupa la teva coordinació i el ritme mitjançant moviments coreografiats, carregats d’expressivitat i força al ritme de la músia Funky i Hi Hop.

Deixa’t portar per el ritme americà! 

OBJECTIUS

Conèixer el skate i els seus beneficis.

Volem que aprenguin a gestionar les seves emocions (pors, limitacions, frustacions…)

Ajudar-lo en el seu desenvolupament psicomotor.

LA METODOLOGIA

Emprem una metodologia basada en els processos naturals de l’aprenentatge. Una forma de treballar activa, poc directiva, fomentant l’exploració i el descobriment per part de l’alumne, amb una intervenció per part del professor d’ajuda i guia en el procés.

En determinades ocasions, especialment a l’hora de treballar tècniques específiques el professor treballarà de forma més analítica i concreta per tal d’afavorir un aprenentatge inicial adient de certes habilitats motrius.

En edats petites serà molt interessant treballar els continguts a través del joc per tal de buscar la motivació de l’alumne al tractar-se d’un esport nou per a ells.

TEMPORALITZACIÓ

Els continguts es repartiran en les diferents sessions que es vagin realitzant i sempre s’adequaran al nivell de cada alumne. Es realitzaran unes 12-14 sessions al trimestre de 1h entre les 14h i les 15h. La proposta serà fer grups per edats i nivells que dependran dels alumnes que s’apuntin.

CONTINGUTS

 1. Coneixement d’un mateix (Aquest contingut els servirà perquè aprenguin a conèixer les seves pors i mancances i així evitar perills innecessaris. També ens ajudarà a saber i conèixer les seves virtuts per tenir més confiança en el moment de fer servir el skate)
  • Superació d’obstacles i pors.
  • Gestió de les emocions, frustracions, els egos,
  • Límits i mancances
  • Potenciació de les virtuts.
  • Convivència en l’aprenentatge dels demés.
 1. Desenvolupament psicomotor.
  • Equilibri i canvi de pesos.
  • Agilitat i coordinació.
  • Consciència corporal
  • Creativitat
 1. Elements tècnics al terra i a rampes
  • Desplaçaments
  • Frenades
  • Viratges…
  • Manuals (canvi de pesos nose i tail)

Com podem saber els diferents NIVELLS del nens.

Nivell 0: Mai ha fet servir un skate

Nivell 1:  (terra)

 1. Estabilitat sobre skate
 2. Desplaçament i frenada
 3. Repartiment de pesos
 4. Viratges i pivotaments

Nivell 2: (inici de rampes)

 1. Baixada pla inclinat
 2. Pujada i baixada quarter
 3. Drop quarter petit
 4. Gir backside pla inclinat
 5. Gir de fakie
 6. Girs complexes a terra (slaloms)

Nivell 3:

 1. Drop quarter gran
 2. Control de velocitat amb half pipe
 3. Control de velocitat pla inclinat gran
 4. Gir quarter pipe backside
 5. Gir fontside pla inclinat
 6. Rock to fakie (rocan)
 7. Fakie tail

Nivell 4:

 1. Drop de fifty
 2. Gir frontside quarter
 3. Ollies
 4. Shove-it
 5. Manuals
 6. 180 derrapats frontside i backside

Nivell 5:

 1. Boardslide (amb brana)
 2. Axel stall (fifty fifty)
 3. Nose-slide (slappy)
 4. Pivots al cooping
 5. Fifty calaix
 6. kickflip
 7. hillflip
 8. ollies 180 backside

Bones, em presento; em dic Petra van Kessel, de nacionalitat holandesa. Sóc jugadora de tennis des dels 7 anys d’edat. Ara amb 35 anys sóc entrenadora de tennis titulada i porto la direcció del Club Tennis Baix Empordà – L´Estartit. Un petit Club de tennis, reconegut per la Federació Catalana i Española de tennis, que ofereix diferents cursos que s´adapten a les necessitats de cadascú en el món del tennis, amb l´objectiu d´ensenyar i perfeccionar l´esport, tant a nens com adults.

Des de fa  5 anys  fem classes extraescolars de tennis a l´escola Sant Gabriel, ja que darrere l´edifici hi ha una pista de tennis. Els nens/es que ho desitgen, fan la classe extraescolar.

Horari: de 14:00h a 15:00h.  

Dies:

 • Els dimarts: enfocat als nens més petits de primària 
 • Els dijous: pels nens/es més grans de primària i secundària.

Aprèn anglès des de ben petit; aprèn anglès jugant”

Les classes que imparteix One. school of English, tant a la mateixa escola com en els centres públics com a activitat extraescolar,  es fan íntegrament en anglès. Els nens adopten les sessions d’anglès com un espai de joc amb una llengua diferent de la seva, però poc a poc els sembla familiar fins al punt que ni s’adonen que se’ls està parlant en anglès.


Els recursos i les tècniques que s’utilitzen durant el curs tant per als nens i nenes d’infantil com per als de primària són sempre molt innovadors i el material és sempre molt vistós. Utilitzem contes, enganxines, plastilina, joguines, jocs diversos de sobretaula, videos, flashcards….

Les flashcards. El nostre aprenentatge es basa en unes cartolines on apareix la foto d’un element en una banda (per exemple un cotxe) i el nom de l’element a la part del darrere (car). Aquestes cartolines s’anomenen flashcards o bits. Mostrem aquestes cartolines als alumnes com a mínim dues vegades durant cada classe. Les flashcards s’ensenyen una rere l’altra, molt ràpidament per tal de captar l’atenció dels alumnes en tot moment. El principal objectiu és que els alumnes aprenguin el nou vocabulari sense ni adonar-se’n.

One storytelling – Aprèn anglès amb contes!       

Una manera diferent d’ensenyar: One storytelling.  Més històries, més contes, més rondalles, més cançons tradicionals, tot sempre enfocat amb l’objectiu que el nen o nena disfruti encara més de l’anglès amb contes i activitats i material que l’encisi.

Speaking Time through games    Parlem anglès a través del joc!          

Un nou projecte educatiu adreçat a nens i nenes que ja es poden començar a comunicar en anglès. A través de jocs de taula, anirem millorant la nostra capacitat de comunicació i incrementarem el nostre nivell de speaking. Adreçat a nens i nenes de cicle mitjà i cicle superior.

Proposta d’impartir classes d’anglès a l’escola Sant Gabriel.

 • One. school of English lliurarà dos informes d’avaluació personalitzats per a cada nen: carnaval i estiu.
 • Classes íntegrament en anglès. No es parla mai el català dins les aules.
 • Grup mínim de 5 nens i màxim de 9 nens.
 • Les classes d’anglès s’iniciarien la primera setmana d’octubre i finalitzarien a finals de maig.


English time una
hora x setmana de 13:55 a 14:55pm.
Storytelling – Aprèn anglès amb contes!
Speaking Time through games – Parlem anglès a través del joc!     

INICIACIÓ AL FRANCÈS

Primera pinzellada al francès per aprendre les primeres estructures gramaticals i el vocabulari elemental.  S’utilitzaran jocs i flashcards com a base de l’aprenentatge. Tota la classe es farà en francès i es donarà molta importància a la part oral i a la part auditiva de la llengua.  Des de ben petits, els resultats milloren substancialment gràcies a la capacitat de retenció  i les ganes d’aprendre dels alumnes de primària.

 • Curs adreçat a nens i nenes a partir de 4t de primària fins a 6è de primària.
 • Divendres de 13:55 a 14:55.
 • Des d’octubre 2019  fins a maig 2020.
 • Dos informes de seguiment durant tot el curs escolar.

Horari: DIJOUS de 14:00h. a 15:00h. ( 1r i 2n trimestre )

Destinataris: Alumnat de primària.

Argumentació: Els jocs de taula contribueixen al desenvolupament físic, cognitiu i social de la persona. Promouen la comprensió de les regles i estimulen la participació, tot treballant la concentració, l’agilitat mental, la resolució de problemes,  l’estratègia… etc.

Monitora: Cristina Jaime, Tècnica Súperior d’Arts Plàstiques i Disseny en Gràfica Publicitària.

Edats: totes

Dia: dimecres

Descripció extraescolar:  Iniciació a la costura: Aprendre a cosir és divertit!

El taller de costura ofereix la possibilitat de desenvolupar la motricitat fina dels nens i nenes d’una manera pràctica, agradable i divertida, introduint-los al món de la creativitat, el handmade i la customització de peces de roba. Es tracta d’una extraescolar  molt completa on aprendran a tallar patrons senzills i es formaran tot cosint a mà peces útils.

Les activitats s’adequaran a l’edat de cada infant, ajustant la dificultat dels projectes també a la seva habilitat si és necessari. Temaris personalitzats segons l’edat i interessos dels alumnes, treballs divertits i un ambient molt agradable on també aprendrem a seure correctament i a tenir paciència.

Aquest curs podreu crearla vostra mascota o ninot de peluix personalizat, un estoig o bossa en funció de les edats i habilitats de cadascú.

Monitora: Cristina Jaime, Tècnica Súperior d’Arts Plàstiques i Disseny en Gràfica Publicitària.

Edats: totes

Dia: dijous o divendres

Descripció extraescolar: El taller de Scrap, ofereix la possibilitat de millorar la psicomotricitat fina, aprendre a retallar bé amb tisores, ens dona la possiblitat d’entendre con funciona l’escència del dibuix i conèixer les sombres tot pintant amb aqüarel.les des d’una profunditat molt diversa i a relaxar-nos amb el que més ens agrada!!!!

Aprèn les tècniques bàsiques de scrap (pintar, dibuixar i retallar) i diverteix-te amb tècniques mixmedia, stamps, aquarel.la, pintar amb llapis de colors aqüarel.lables,  perforats, texturitzacions, entitats, repujats, pintura acrílica…

A partir de 3r, quan els alumnes ja saben escriure i llegir correctament; és un molt bon moment per aprendre mecanografia.

La mecanografia ja no només consisteix en aprendre’ns el teclat de l’ ordinador per poder escriure sense mirar, ara també consisteix en saber agafar velocitat i ser capaços de redactar en poca estona el que abans trigàvem molt més.

Amb el nostre programari i exercicis, els nostres alumnes son capaços de desenvolupar aquestes habilitats al seu propi ritme amb la major eficiència en el menor temps possible.

El nostre curs de mecanografia està dissenyat per a que els nostres alumnes superin dos nivells (un d’aprenentatge i l’altre de perfeccionament) per tal de que puguin assolir els coneixements i finalment aconseguir el títol de mecanografia homologat.

Durada: tot el curs

A qui va dirigit? Als alumnes de primària

Horari: els dilluns de 17 a 18 h

Què és el Cross? El cross, o camps a través, és una competició atlètica en la qual els/les atletes o equips corren a través de camps o per caminis no pavimentats. Des del curs 2019-20, el col·legi Sant Gabriel té un equip de cross que participa a les curses que organitza (alguns dissabtes al matí) el C.E.B.E. Aquesta participació a les curses és totalment voluntària i no cal participar-hi per apuntar-se a l’equip de cross.

Roda d’esports és una activitat esportiva on tots/es els/les participants volem iniciar-nos en el món dels esports (col·lectius i individuals) utilitzant materials diversos a amb un dinàmica molt lúdica i recreativa.

Horari: dimecres de 17 a 18h.

Dirigit a: nens/es de primària

Us de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de nostrapolítica de cookies, punxi l'enllaç per a major informació. ACEPTAR

Aviso de cookies